Om oss bakom Tankenötter AB

Vi, Erik och Åsa, älskar tankenötter. Det började med att Åsa samlat på nötter sedan barnsben. När vi träffats och försökte skaffa fler nötter upptäckte vi att det bara fanns variationer på samma tema. Vi försökte då hitta på egna nötter - främst träknutar - som vi sågade och filade till av tunna fyrkantlister i ek och bokträ hemma vid köksbordet. Då upptäckte vi att Erik är en riktig begåvning när det gäller att konstruera nya modeller eller att ge gamla kända konstruktioner en ny form.

Sedan gav det ena det andra. Vi började 1981 med ett rivningskontrakt i en K-märkt lokal på Klara Norra Kyrkogata i Stockholm city. Till jul gjorde vi en blygsam julskyltning och såg spänt fram emot nästa dag för att se om någon skulle vara intresserad av vad vi hade att sälja. När vi gick hem sent på kvällen fick vi hoppa över framvällande vatten från grannfastigheten. Nästa morgon var gatan uppgrävd och avstängd.

Nu var goda råd dyra, men det som verkar vara det värsta som kan hända visar sig ofta bli början pä något nytt. Vi tog kontakt med torg- och saluhallsstyrelsen och fick plats på Östermalmstorg direkt. Utan vattenläckan hade vi nog aldrig kommit på idén att ställa oss på torget.

Det ledde sedan vidare till hantverksraden på Hötorget. Det var en spännande och lärorik tid. Vi träffade många olika sorters människor och det gav nya erfarenheter och lite vassare armbågar.

1982 flyttade vi till en egen lokal på Södermannagatan 21 och vi besökte olika mässor runt om i Sverige som gav kontakter som resulterade i försäljning på bl.a. Åhléns och i bokhandeln.

Några år senare blev vi föräldrar och 1987 flyttar vi ut på landet, till Stjärnhov 9 mil söder om Stockholm.

På grund av att Erik blev sjuk tillverkas våra tankenötter sedan hösten 2003 på licens av Wennergren-Cappelen A/S i Norge.

Utav de 24 nuvarande nötterna är 19 Eriks egen konstruktion och 5 st sedan gammalt kända konstruktioner som han gjort en egen form av.

Under årens lopp har många kunder undrat hur det ser ut inne i hjärnan på den mannen. Det vet vi nu. Den lär vara helt normal. Behöver du övertyga dig själv så klicka på "bildbevis"-länkarna:
röntgenbild på höger hjärnhalva och röntgenbild på vänster hjärnhalva    ;-)

Åsa